Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

CubeSat που θα δίνει την δυνατότητα σε ραδιοερασιτέχνες να ενεργοποιούν ενα φλας xenon ορατό από το έδαφος.

Η NASA σκέφτεται να στείλει σε τροχιά ένα CubeSat που θα δίνει την δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να του δίνουν (μέσω εφαρμογής) εντολή και να ενεργοποιούν ενα φλας xenon που θα βρίσκεται επάνω του το οποίο θα είναι ορατό από το έδαφος. Οι ραδιοερασιτέχνες εκτός απ'αυτο θα μπορούν ΚΑΙ να επικοινωνούν μαζί του μέσω ασυρμάτου. 
Ο τύπου 1U CubeSat με το όνομα LightCube, εχει το μέγεθος μιας τοστιέρας και σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε από μια διεπιστημονική ομάδα μαθητών, συμβούλων και μηχανικών στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα.
Έχει προγραμματιστεί να σταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μεταξύ 2022 και 2025. 
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του CubeSat, στόχος της αποστολής του είναι να παράγει ένα φως ορατό με γυμνό μάτι για τους παρατηρητές στη Γη. Ενα διαστημικό σκάφος που θα μπορεί να δέχεται εντολές από ολο τον κόσμο ίσως να εμπνεύσει πολλούς να ασχοληθούν περισσότερο με τις τηλεπικοινωνίες, το σχεδιασμό διαστημικών σκαφών, την επιστήμη της ατμόσφαιρας και του κλίματος και την τροχιακή μηχανική.
Το διαστημικό σκάφος θα περιλαμβάνει μια κεραία UHF, φλας, πάνελ xenon, έναν ενσωματωμένο υπολογιστή, πομποδέκτη και έναν αναπτυσσόμενο βραχίονα βαρύτητας που θα προσανατολίζει το φως προς τη Γη.
Το LightCube συγκαταλέγεται μεταξύ 14 μικρών ερευνητικών δορυφόρων που επιλέχθηκαν από τη NASA ως μέρος της πρωτοβουλίας CubeSat Launch Initiative (CSLI)

Δεν υπάρχουν σχόλια: