Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Ραδιοερασιτεχνική μελέτη τελειόφοιτου μαθητή κερδίζει 3ο βραβείο σε Εθνικό διαγωνισμό εκπαίδευσης

Συγχαρητήρια στο Χρήστο Φαλά 5B4AOX, τελειόφοιτο μαθητή στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, που έχει κερδίσει το 3ο βραβείο στο Διαγωνισμό “Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση – (TEKE)”, για την μελέτη του με τίτλο ”Ραδιοερασιτεχνικά δίκτυα IP”. Ο διαγωνισμός TEKE διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Κυπριακό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές, συχνά τα δίκτυα επικοινωνίας καταρρέουν λόγω υπερφόρτωσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι κάτοχοι άδειας ραδιοερασιτέχνη συχνά βοηθούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με επικοινωνίες. Ο Χρήστος υπήρξε ένα εξαιρετικά ενεργό μέλος του Ομίλου Ραδιοερασιτεχνών Αγγλικής Σχολής (English School Radio Club – 5B4ES), στο οποίο υπήρξε μέλος από την πρώτη του χρονιά στο σχολείο.

Χρησιμοποίησε την επινοητικότητα και το πάθος του για το ραδιοερασιτεχνισμό για να σχεδιάσει ένα δίκτυο που μπορεί να παρέχει WiFi σε περιοχές όπου τα εμπορικά δίκτυα είναι εκτός λειτουργίας λόγω τέτοιων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ο Χρήστος πραγματοποίησε όλη του την έρευνα και ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του κλειδώματος. Καθώς οι συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν τα έργα τους αυτοπροσώπως, κριτές τόσο από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας όσο και από το Υπουργείο Παιδείας βασίστηκαν τα αποτελέσματά τους σε γραπτή διατριβή και παρουσίαση βίντεο.

Ακολουθεί σύνδεσμος για την παρουσίαση του Χρήστου: https://youtu.be/FOXvJ40OAoM

πηγή  www.cyhams.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: