Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Ο σχεδιασμός για την έκθεση "Friedrichshafen" HAM RADIO συνεχίζεται

Η 45η έκθεση HAM RADIO στο Friedrichshafen της Γερμανίας, βρίσκεται ακόμα στο πρόγραμμα για τις 25 - 27 Ιουνίου, αλλά η Deutscher Amateur Radio Club (DARC) παραδέχεται ότι η πανδημία COVID-19 κάνει τον προγραμματισμό «εξαιρετικά δύσκολο».

Η DARC είναι ο χορηγός της έκθεσης, αλλά για τον εκθεσιακό χώρο Friedrichshafen (Messe Friedrichshafen) την τελευταία λέξη την έχουν οι τοπικές αρχές. Ο προγραμματισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει κατάλληλες πολιτικές υγιεινής και φυσικής απόστασης.

«Με όλα αυτά τα μέτρα, το HAM RADIO 2021 θα είναι προφανώς μια πολύ μικρότερη και διαφορετική έκθεση από την συνηθισμένη», δήλωσε η DARC. Οι τοπικές αρχές θα ακολουθήσουν την πορεία που έχει ορίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά, δήλωσε η DARC, υπάρχει αργή πρόοδος στο πρόγραμμα εμβολιασμού της Γερμανίας και κάποια αβεβαιότητα σχετικά με τις μεταλλάξεις ιών και δεν είναι σαφές εάν και πότε θα δοθεί έγκριση. Επισκέπτες εκτός Γερμανίας ενδέχεται να υποβληθούν σε τεστ ακόμα και σε καραντίνα, δήλωσε η DARC.

«Η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών μας από το εξωτερικό είναι ύψιστη προτεραιότητά μας και, ως εκ τούτου, θέλουμε να σας συμβουλέψουμε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στο Friedrichshafen έχοντας κατά νου ότι η εκδήλωση μπορεί να ακυρωθεί.

Η DARC είπε ότι σχεδιάζει μια «υπερσύγχρονη διαδικτυακή έκθεση» παράλληλα με τον σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για την εκδήλωση. Βρίσκεται σε συνεργασία με τους περισσότερους ραδιοερασιτεχνικούς οργανισμούς ανα τον κόσμο και σχεδιάζονται παρουσιάσεις σε βίντεο και άλλες μορφές.