Τρίτη 24 Μαΐου 2022

HELLAS-FRN - Δίκτυο Ελεύθερης Ραδιοεπικοινωνίας (Free Radio Network)

Το Δίκτυο FRN είναι ενας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας οπου με την βοήθεια διαδικτυακής σύνδεσης επιτυγχάνεται μηδενισμός των αποστάσεων.​
Διαφορετικές Πύλες VoIP συνδέονται μεταξύ τους μέσα απο το δίκτυο FRN και με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους φορητούς/κινητούς πομποδέκτες να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμβέλεια. Οι πύλες βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες και οτι λαμβάνεται από μια πύλη αποστέλλεται σε άλλες πύλες μέσω του Διαδικτύου οι οποίες αναμεταδίδουν με την σειρά τους το λαμβανόμενο σήμα.
Οι πύλες χρησιμοποιούν το λογισμικό FRN Client και συνδέονται με έναν διακομιστή FRN και ετσι δημιουργείται μια ομάδα συνδεδεμένων πυλών. Μπορούν επίσης να υπάρχουν διαφορετικές ενεργές ομάδες σε έναν διακομιστή. Όλοι εντός της εμβέλειας μιας πύλης μπορούν να επικοινωνούν με άλλα άτομα σε άλλη πόλη ή χώρα, απλώς επιλέγοντας το σωστό κανάλι και το σωστό CTCSS.
Με το πρόγραμμα FRN Client, έναν φορητό/κινητό πομποδέκτη και μερικά ηλεκτρονικά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας μια πύλη. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με άλλους χρήστες στο δίκτυο (χωρίς την ανάγκη πομπού), χρησιμοποιώντας μόνο το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.

Στην Ελλάδα, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει το δικό μας FRN δίκτυο που ακούει στο όνομα HELLAS-FRN
Στον επίσημο ιστότοπο του ελληνικού δικτύου (hellas-frn.weebly.com) θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο τρόπο ραδιοεπικοινωνίας και τις δυνατότητές του, ως βοήθεια, λόγω της μη ύπαρξης της Ελληνικής γλώσσας στον ιστότοπο FRN του εξωτερικού.