Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας (WTISD)

Θέμα: «Επιτάχυνση ψηφιακού μετασχηματισμού σε δύσκολους καιρούς»

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας (WTISD) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου από το 1969 για να σηματοδοτήσει την ίδρυση της ITU και την υπογραφή της πρώτης Διεθνούς Σύμβασης Τηλεγράφων το 1865.

Η κρίση COVID-19 όχι μόνο υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) για τη συνεχή λειτουργία των κοινωνιών, αλλά επίσης έφερε στο προσκήνιο τις εντυπωσιακές ψηφιακές ανισότητες μεταξύ αλλα και εντός των χωρών.

Τα μέλη της ITU έχουν εντείνει και συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που έχουν αποδειχθεί απαραίτητες για τη διάσωση ζωών και τη διατήρηση οικονομιών. Έδειξαν την αξιοσημείωτη ανθεκτικότητά τους ενόψει των δύσκολων καιρών.

Ταυτόχρονα, η πανδημία COVID-19 υπογράμμισε τον επείγοντα χαρακτήρα της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού και της προώθησης των στόχων της Ατζέντας Connect 2030 για να μην αφήσει κανέναν πίσω.

Το WTISD 2021 είναι μια ευκαιρία για τα μέλη της ITU να συνεχίσουν να πιέζουν για ψηφιακό μετασχηματισμό προωθώντας εθνικές στρατηγικές για την ανάπτυξη ΤΠΕ, έξυπνες πολιτικές για την ενθάρρυνση των επενδύσεων και τη συνεργασία. Η ITU σας προσκαλεί να συμμετάσχετε ενεργά στο θέμα της WTISD 2021, «Επιτάχυνση ψηφιακού μετασχηματισμού σε δύσκολους καιρούς», όλο το χρόνο με τις εθνικές, περιφερειακές και διεθνείς πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού.