Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ανακοινώθηκε το Ειδικό Θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνών 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνών είναι η ημέρα κατά την οποία οι Εθνικοί σύλλογοι μέλη της IARU μπορούν να δείξουν τις δυνατότητές μας στο κοινό. Σήμερα, ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι πιο δημοφιλής από ποτέ, με περισσότερους από 3.000.000 αδειοδοτημένους χειριστές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της IARU επέλεξε το «Ραδιοερασιτεχνισμός: Μένω στο σπίτι αλλά ποτέ μόνος» ως θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνών, την Κυριακή 18 Απριλίου 2021. Όλοι μας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πανδημία που μας ανάγκασε να υιοθετήσουμε ένα είδος ακραίας απομόνωσης. Παρόλα αυτά η ραδιοερασιτεχνική κοινότητα λειτουργεί έτσι ώστε να ξεπεραστεί όσο γίνεται πιο ανώδυνα αυτή η κοινωνική απομόνωση. Αμέσως μετά την έναρξη των lockdown, οι ραδιοερασιτέχνες επικοινωνούν ο ένας με τον άλλο μέσω των ραδιοκυμάτων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο και παρέχουν συντροφιά σε εκείνους, ειδικά τους ηλικιωμένους, που περιορίζονται στα σπίτια τους. Η ανάπτυξη των εμβολίων προσφέρει μια ελπίδα για την επιστροφή στην ομαλότητα μέσα στο 2021, αλλά η πανδημία δυστυχώς θα βρίσκεται ακόμα εδω όταν θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνών (WARD). Αυτό το θέμα προσφέρει την ευκαιρία στις Εθνικές Ραδιοερασιτεχνικές Ενώσεις να μεταφέρουν ουσιαστικά μηνύματα στο ευρύ κοινό σχετικά με τις αξίες του Ραδιοερασιτεχνισμού.

H IARU παρέχει μια αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνών και οποιοσδήποτε σύλλογος μπορεί να την κατεβάσει και να την χρησιμοποιήσει για να προωθήσει την WARD στην περιοχή του. Η αφίσα διατίθεται σε δύο μεγέθη: 61 εκατοστά x 91 εκατοστά και ένα μικρό (Α4) φυλλάδιο.

Οι ομάδες πρέπει να προωθήσουν τη δραστηριότητά τους για την WARD στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας την ετικέτα (hash) #WorldAmateurRadioDay στο Twitter και στο Facebook. Η IARU θα εμφανίσει όλες τις δραστηριότητες WARD στην ιστοσελίδα της. Όποια ομάδα ή σύλλογος επιθυμεί να καταχωρίσει την δραστηριότητά του, μπορεί να στείλει ένα email στον γραμματέα της IARU David Sumner, K1ZZ.

Μερικές ομάδες έχουν ήδη σχεδιάσει τις δραστηριότητες τους για την WARD όπως φαίνεται παρακάτω:
  • Μπαχρέιν: Ο όμιλος ραδιοερασιτεχνών του Μπαχρέιν θα λειτουργήσει το A91WARD από τις 14 έως και τις 18 Απριλίου 2021, χρησιμοποιώντας λειτουργίες SSB, FT8 και DMR.
  • Καναδάς: Οι ραδιοερασιτέχνες του Καναδά σχεδιάζουν την ειδική εκδήλωση «Get on the Air on World Amateur Radio Day». Λεπτομέρειες στο www.rac.ca/ward2021
  • VOIP / ECHOLINK * ROC-HAM * Κόμβος συνεδρίου # 531091
  • 18 - 19 Απριλίου 13:00 - 05:00 UTC ( 9AM EDT-1AM EDT ) μέσω VOIP / ECHOLINK * ROC-HAM * Κόμβος συνεδρίου # 531091 / Allstar # 2585. W2JLD , VO1UKZ , GW8SZL , 2W0KYH , Net ελεγκτές. Όλοι οι σταθμοί από όλο τον κόσμο καλούνται να κάνουν check in. Η ειδική κάρτα qsl της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμη μέσω SASE
  • Το Fair Lawn (NJ) Amateur Radio Club θα λειτουργεί το σταθμό W2NPT στο CW και θα εκπέμπει καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας στις 18 Απριλίου. Προς υποστήριξη του θέματος της φετινής εκδήλωσης, θα μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο υγείας και ευημερίας που λειτουργεί ο σύλλογος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
  • Η Ομάδα Δράσης Επικοινωνίας Καταστροφών (AL) θα λειτουργήσει τον σταθμό KD1CAT στις 18 Απριλίου 2021 για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοερασιτεχνών. Το DCAT θα λειτουργεί σε όλες τις ζώνες HF.

Δεν υπάρχουν σχόλια: