Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Το EI6YXQ γιορτάζει την 102η επέτειο της πρώτης διατλαντικής μετάδοσης φωνής

Το EI6YXQ θα είναι QRV στις 19 Μαρτίου 2021 για να γιορτάσει την 102η επέτειο αυτού του ιστορικού γεγονότος, σε όλες τις μπάντες και διαμορφώσεις.
  • QSL μέσω LoTW (προτιμώμενο) 
  • eQSL και μέσω EI9FVB απευθείας ή Buro
Θυμηθείτε να δείτε τη σελίδα QRZ για το EI100YXQ για βίντεο του Centenary event και να επισκεφθείτε την Princess Elettra Marconi και τον Prince Marconi

Τα μέλη του Kerry Amateur Radio Group έχουν το προνόμιο να μεταδίδουν από τον ιστότοπο Marconi στο Ballybunion, Co. Kerry, όπου έγινε η πρώτη διατλαντική μετάδοση φωνής από την Ιρλανδία στη Νέα Σκωτία γεφυρώνοντας έτσι τον Ατλαντικό, στο σταθμό Marconi τον Μάρτιο του 1919.

Τα μέλη του Kerry Amateur Radio Group (KARG) λειτουργούν από την τοποθεσία του αρχικού Σταθμού Marconi ετησίως για τη Διεθνή Ημέρα Marconi. Σήμερα στον ιστότοπο του αρχικού σταθμού Marconi, είναι ένα κολέγιο εκπαίδευσης στην ιρλανδική γλώσσα που ονομάζεται Colaiste Bhreanainn. Αυτό το κολέγιο προσφέρει την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11 έως 17 ετών, να μάθουν τη μητρική ιρλανδική γλώσσα σε ένα πολύ φιλικό και άνετο περιβάλλον, στην άκρη της πολυσύχναστης πόλης Ballybunion, County Kerry, με τις φανταστικές παραλίες της. Η KARG θα ήθελε να ευχαριστήσει τη διοίκηση του Colaiste Bhreanainn για την ευγενική τους άδεια να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υπέροχη τοποθεσία.

Οι John J O'Carroll, EI6AH, (τώρα SK) και άλλοι ερασιτέχνες λειτουργούν αυτόν τον ιστότοπο για πολλά χρόνια στη Διεθνή Ημέρα Marconi και είναι προνόμιο μας τώρα να συνεχίσουμε την κληρονομιά του John, συνεχίζοντας να λειτουργούμε από αυτόν τον ιστότοπο την ετήσια Διεθνή Ημέρα Marconi.
περισσότερες πληροφορίες στο www.qrz.com/lookup/EI6YXQ