Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ελεύθερη χρήση ΕΔΚ για όλους τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Κυριάκος Πιερρακάκης υπέγραψε απόφαση για την Ελεύθερη χρήση Ειδικών Διακριτικών Κλήσης (ΕΔΚ)  από όλους τους ραδιοερασιτέχνες κατόχους ελληνικής άδειας σε ισχύ, με σκοπό την προβολή του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ως ακολούθως:
  • Όλοι οι μεμονωμένοι ραδιοερασιτέχνες κάτοχοι ελληνικής άδειας σε ισχύ κατηγορίας 1 μπορούν να χρησιμοποιούν το ειδικό πρόθεμα SX200 ακολουθούμενο από το προσωπικό επίθεμα της αδείας τους.
  • Ολοι οι μεμονωμένοι ραδιοερασιτέχνες κάτοχοι ελληνικής άδειας σε ισχύ κατηγορίας Εισαγωγικού επιπέδου μπορούν να χρησιμοποιούν το ειδικό πρόθεμα SY200 ακολουθούμενο από το προσωπικό επίθεμα της αδείας τους.
  • Όλοι οι ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι κάτοχοι ελληνικής άδειας σε ισχύ και του διακριτικού κλήσης SZ... μπορούν να χρησιμοποιούν το ειδικό πρόθεμα SZ200 ακολουθούμενο από το επίθεμα της συλλογικής αδείας τους.
Τα Ειδικά Διακριτικά Κλήσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα, δηλαδή χωρίς την καταβολή παραβόλου και για τη χορήγηση τους δεν απαιτείται άλλη διαδικασία ή δικαιολογητικό.
Η ελεύθερη χρήση των ΕΔΚ ισχύει έως και 31-12-2021.
Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε κατόπιν αιτήματος της ΕΕΡ...📑

Δεν υπάρχουν σχόλια: