Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο συνάδελφος Μάκης Μανωλάτος (SV1NK) μας μεταφέρει όσα είδε στο σεμινάριο «Γνωρίστε τις Ομάδες Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕΡ»

Την Τρίτη το απόγευμα 16/2/2016, τα εντευκτήρια της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών για δύο ώρες μετατράπηκαν σε ναό γνώσης. Ο εκλεκτός συνάδελφος Χρήστος Κουγιουμτζόγλου SV1IYA, έφορος των Ομάδων Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕΡ, έδωσε ένα πραγματικά μοναδικό ρεσιτάλ γνώσης και μεταδoτικής ικανότητας κατά την διάρκεια της παρουσίασης του σεμιναρίου με τίτλο:
«Γνωρίστε τις Ομάδες Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕΡ».

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη βοήθεια δύο ομάδων διαφανειών υψηλής ποιότητας, μέσω των οποίων αναλύθηκαν σε βάθος:

1. Η ιστορία των Ομάδων Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕΡ, από την ίδρυση τους μέχρι σήμερα.
2. Το σκεπτικό με το οποίο ετέθησαν οι σκοποί και οι στόχοι των ΟΕΑ/ΕΕΡ.
3. Ο τρόπος συμμετοχής στη δράση τους, τόσο των ραδιοερασιτεχνών που είναι ενταγμένοι σε αυτές, όσο και αυτών οι οποίοι για διαφόρους λόγους δεν είναι.
4. Αναλύθηκαν τα μέσα, οι τρόποι και οι μηχανισμοί υλοποίησης του έργου των ΟΕΑ/ΕΕΡ, τόσο από την άποψη του στρατηγικού σχεδιασμού, όσο και της υλοποίησης από πλευράς τηλεπικοινωνιακού υλικού και των υλικών μέσων υποστήριξης.
5. Αναλύθηκε ο τρόπος / οι τρόποι, με τους οποίους οι ΟΕΑ/ΕΕΡ συνεργάζονται με άλλες εθελοντικές ομάδες στα πεδία δράσης και πώς γίνεται η τελική επικοινωνία για τη μετάδοση και ανταλλαγή μηνυμάτων με την ίδια τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
6. Απαντήθηκε ένας μεγάλος αριθμός εύστοχων αποριών, σε πλήθος από τους παρευρισκομένους πολλοί από τους οποίους είναι ήδη μέλη σε διάφορες εθελοντικές ομάδες ή οι ίδιοι εργάζονται σε Δημόσιους φορείς οι οποίοι έχουν άμεση εμπλοκή με τις ΟΕΑ/ΕΕΡ όπως υπηρετούντες στην Πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ κλπ.

Το σεμινάριο τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΕΕΡ, ο εκλεκτός συνάδελφος και επί πολλές δεκαετίες φίλος και συνεργάτης Γιάννης Τράικος SV1GE. Απλός, προσιτός και εγκάρδιος, έδωσε ένα ιδιαίτερα ζεστό τόνο στο σεμινάριο αλλά και καλά νέα!

Για δύο τουλάχιστον χρόνια οι νέοι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες, μέλη της ΕΕΡ, εκτός από ένα ωραιότατο αναμνηστικό θα παίρνουν δώρο και ένα πομποδέκτη VHF/UHF, δωρεά του εκλεκτού και αγαπητού συναδέλφου SV0GV, Παναγιώτη Βεκίνη, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στο Λουξεμβούργο. Η απονομή των αναμνηστικών και των πομποδεκτών θα γίνει την Πέμπτη 25/2/2016 στις 7 το απόγευμα. Όλοι όσοι θέλουν να παρευρεθούν είναι καλοδεχούμενοι.

Ο Πρόεδρος SV1GE επίσης δεσμεύτηκε, να εξετάσει εάν είναι οικονομικά δυνατόν να τυπωθούν τα βοηθήματα των ερωταπαντήσεων, που συμπεριλαμβάνονται στο «φάκελο των υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών» που διανέμει η επιτροπή εκπαίδευσης στους υποψηφίους της, σε μορφή pdf.

Την Κυριακή 21/2/2016 στις 11 το πρωί θα γίνει η κοπή της πίτας. Καλό είναι όλοι οι πρώην μαθητές και νυν αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες που παρακολούθησαν τα μαθήματα στην ΕΕΡ να έρθουν να παραλάβουν το κομμάτι της πίτας τους μαζί με την αγάπη μας, αλλά και να γνωρίσουν τους νέους υποψήφιους συναδέλφους και να τους μεταδώσουν τις εμπειρίες τους από τη ραδιοερασιτεχνική τους δραστηριότητα.

Είναι σπουδαία ραδιοερασιτεχνική και ανθρώπινη πράξη, οι παλαιοί αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες να γνωρίζουν και να καθοδηγούν τους νέους αλλά και τους υποψήφιους ραδιοερασιτέχνες και να δημιουργούν γέφυρες φιλίας και συνεργασίας.

Τελειώνοντας, τον κύκλο της πρώτης ομάδας σεμιναρίων άνοιξε ο εκλεκτός συνάδελφος και Γενικός Γραμματέας της EΕΡ Παναγιώτης Περρωτής SV2FWV εισηγητής του σεμιναρίου με τίτλο: QSL Bureau. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο εξίσου αγαπητός και εκλεκτός συνάδελφος έφορος των ΟΕΑ/ΕΕΡ Χρήστος Κουγιουμτζόγλου SV1IYA και την Κυριακή 6/3/2016 θα την παραδώσει στον εκλεκτό φίλο επί πολλά χρόνια Πρόεδρο της ΕΕΡ και γκουρού των ψηφιακών και δορυφορικών επικοινωνιών Κο Μανώλη Δαρκαδάκη SV1IW.

Ο Μανώλης SV1IW, θα εισηγηθεί ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος σεμινάριο με θέμα: ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6/3/2016, στα εντευκτήρια της ΕΕΡ Παύλου Μελά 42, στο Περιστέρι, στάση Μετρό «Άγιος Αντώνιος» στις 10 το πρωί. Και αυτό το σεμινάριο, απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους ραδιοερασιτέχνες, όπως τα προηγούμενα και τα επόμενα, σε μέλη ή μη μέλη της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών. Με χαρά λοιπόν σας περιμένουμε….

Πολλά 73 de SV1NK
Μάκης Μανωλάτος
Έφορος Εκπαίδευσης της
Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

Πηγή: www.facebook.com/jerry.manolatos.1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: